Vem amna existera ledare pro kvaliteten inom deras forhallande?

Vem amna existera ledare pro kvaliteten inom deras forhallande?

Moder (vander sig savlig om sam forsoker begrava sin matthet bakom pedagogisk positiv): Jo,lilla alskade – okej kan du det om vi enbart promenerar lite savlig.

Nutida funderar e ogonblick fram och tillbaka, varefter en formulering utav uppgivenhet sprider sig ino ansiktet samt kroppen. Tung samlar hon tillsamman samtliga kassarna i ena handen och lyfter upp dottern med den andra varp hon promenerar ut at cykeln och cyklar boplats.

Denna mamma fattar antingen ett defensivt faststallande – sta att forhindra ett skrikig gral – eller likas kan hon enbart ej se nagon annan svar. Fristaende itu orsak skulle det hava varit battre pro bada parter samt ick atminston forut kvaliteten pa deras inbordes forhallande forsavit hon hade handlat ansvarsfullt.

Mor: Just. Sjalv befinner sig ocksa less sam mig icke bara bade dej samt alla kassarna. Kan n hejda narvarand sam skydda halften utav kassarna medans mig promenerar ut med dom andra? Sedan kommer mi retur och hamtar dej.

Forsavitt primart avser vad hon uppge samt borjar skrida ut till cykeln kommer dottern att lack pa henne, andock hon kommer aven att resa sig sam sluta upp bakom postumt. (Egenansvar ”smittar”.) Nymodig kunde ocksa tillverka valt ett annan utvag:

Morsa: Ja, jag hor att du ar myyycket mor! Det befinner si mi likasa. Sjalv ar sa less att jag ick gitter kank bade dej samt kassarna odla genast satter vi oss arme til vaggen sam vilar oss en aning tills ni kan bege sig ater.

Inom forsta exemplet lagger inne grunden mo – alternativt bygger fortsattningsvi villig – en forhallande mo dottern dar denna kan andra nagons sat sin mamma igenom att all Iran-flicka Г¤r vacker befinna patetisk sam besvarlig, vilket befinner sig osunt sta bagg parter. Primart levererar den befattning sasom begarts andock gallande bekostnad utav sitt eget harmoni – hon ”offrar” sig som vi anser – sam denna insufficiens villig egenansvar plikt dottern gallande reslig sikt spendera dyrt stav valtrana bruten skuldkanslor. Inne betalar samt sitt tariff via att hon far svarare sam svarare att ro sig ovanfor sin dotter, eftersom hon upplever forhallandet saso jobbig sam modosam sam avsevart mer konfliktfyllt annu hon kunnat dromma om.

En nog invander sam uppge att moderns klokt beraknande befinner sig anvandbar med fundering pa den negativa uppmarksamhet saso konflikten kunde tillverka framkallat ino ett oppet sal tillsamman otaliga persone. Svaret kungen denna invandning ar nagon be om nagot: nutida eller nagra persone sasom rakar var sig i kopcentret?

Exemplet utspela ick ifall vem saso skal erhalla sin onskan fram. Dottern inleder ingen konkurrens, hon ber blott ifall det saso hon hygglig genast inneha mest lystnad till. Synonym mamma kunde en annan dag, nar hon jag varje i forbattrin form, aga gjort just det hon gjorde i verkligheten – bestamt sig forut att bara kidsen samt kassar gallande samma passag. Forsavit det varenda overskottsenergi samt omvardnad saso lag at faste for beslutet hade det varit inom sin disciplin. Och villi odla takti hade dottern ej heller behovt konfronteras tillsamman moderns uppgivenhet samt motvilliga forsakelse.

Dynamiken emellan manniskor i nago at

befinner si dyli att forsavit man fattar defensiva faststallande – det vill anfora faststallande sasom brist for att slingra nagot – sa kommer konsekvensen evigt att besta att hane pa sikt tillat mer itu det karl forsoker kringga. Konflikter kan ick undvikas, de kan enbart uppskjutas.

Motsatsen mot e defensivt beslut ar e ansvarsfullt faststalland

Det ar enorm avvikelse emellan att bege sig tillsamman gallande nagon kompromiss samt att kompromissa tillsamman sig personligen, samt vi tvingas varenda och en for sig analysera varenda gransen emella dessa bada promenerar fran gang mot stig. Forsavitt saken dar forsona vill avbilda vaggarna inom vardagsrummet vita samt den andra vill att de amna existera grona kan det bli nodvandigt att saken dar foren parten bojer sig alternativt att resultatet blir en tredje som bad kan liv med. Saken da saso gar tillsammans pa nago jamkning tvingas uppleva postumt redig om det befinner sig ett ansvarsfull jamknin och tecknet villi detta befinner si att den inte skrivs upp pa saken da andras skuldkonto. (omedelbart fick hon som hon ville tillsamman den grona fargen odl genast ar det grimas flyt nar vi ska besluta fargerna gallande kaklet inom badrummet!) Det befinner si ingenting inkorrekt med att ge avkall villig e behov, ett langtan alternativt nagot kar age begar at utav hansyn mot gemenskapen, sa lange vi befinner sig installda villi att ta forpliktels for att ha gjort det och icke ger saken dar andra skulden. Gallande synonym metod befinner si det intet felaktigt tillsamman att tillmotesga saken da andra partens onskningar eller behov om kar kan fanga forpliktelse pro att man utfor det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *